INVERSORS

 

INFORMACIÓ

La Campanya ROC a ROC dirigida a inversors pretén reunir al major nombre de persones amb la finalitat de finançar la compra del Castell de Ribelles. La campanya de subscripció es podrà fer des de 200€ fins a 2500€, i el benefici que podran obtindré els subscriptors serà un retorn fins a un 8% de la donació realitzada. Si estàs interessat en aquesta secció tens tota la informació per decidir-te

 

Vols invertir en ROCS mil·lenaris?

Ara és el moment. ROC a ROC t’ofereix una oportunitat única de preservar els teus estalvis invertint en un projecte de futur. Qualsevol persona pot finançar la transformació del Castell de Ribelles fent una contribució de capital des de 200€.

Necessitem finançar l’adquisició d’aquest espai singular per poder iniciar la recuperació d’aquest patrimoni.

 

Per què ara?

Perquè fins ara no teníem l’oportunitat d’adquirir-lo perquè no estava en venda. La propietat actual ja ens ha comunicat la seva intenció de vendre’l i per això fem tota aquesta campanya. Per adquirir-lo. Per restaurar-lo. Per transformar-lo. I perquè el puguem obrir a la ciutadania.

 

Què m’ofereix invertir en Rocs?

Necessitem finançar un import total de 1.200.000€. Aquest import es fraccionarà en imports des de 200€ fins a 2.500€. Els inversors rebran un retorn des de un 2% fins al 8% anual sobre el capital aportat en la seva aportació. El retorn del capital més interessos es preveu que sigui al llarg de cinc (5) anys, temps suficient per finalitzar el procés de presentació i concessió de les llicències d’obres corresponents, i finalització de les obres de transformació dels espais, i l’inici de la comercialització.

Volem inversors compromesos amb el nostre projecte, i per això volem facilitar a totes les persones que ho desitgin poder contribuir en aquesta operació de compravenda que ens permeti iniciar la transformació del Castell de Ribelles.

Els inversors tindran preferència en subscriure futures ampliacions de capital de la societat gestora del projecte. Amb l’ampliació de capital volem preservar els estalvis dels petits inversors mitjançant la formalització d’un aval l’immoble adquirit.

 

 

 

Com serà el procés d’inversió?

La campanya per a inversors tindrà el mateix procés que una donació. La persona interessada tindrà la possibilitat d’aportar un capital de forma única o puntual, o bé fer aportacions periòdiques (mensuals, trimestrals, anuals) que constituiran el total del capital del préstec realitzat per l’inversor i que haurà de ser retornat amb interessos.

En el cas de les aportacions periòdiques, l’inversor haurà de fer una primera aportació de la quota que desitgi aportar. Les següents quotes podran ser domiciliades al seu compte corrent.

Les condicions del préstec estaran indicades en la documentació legal que haurà de subscriure l’inversor per fer la primera o la totalitat de la donació.

Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.