Som l’alternativa i Anem amb Tot.

Tercera edició Butlletí ROC a ROC News

Autor: Santiago Torrellas

 

Novament, haig de donar primer les gràcies als 126 subscriptors que em donen la seva confiança perquè continuï contant que passa en ROC a ROC, la iniciativa que estic impulsant i que pots veure aquí.

Aquesta setmana no semblava que podia haver-hi una altra alternativa i tot indicava que havíem de parlar del Cara a Cara de #Atresmedia.

El que si és cert és que, una vegada finalitzat el debat, tots hem pogut veure com és l’alternativa que tenim en aquests moments i que pot fer un gir inesperat per a molts.

Com podeu endevinar em refereixo a l’alternativa que suposa ROC a ROC.

Més enllà de la donació o aportació que cadascun lliurement pugui o vulgui fer “m’agradaria transmetre’t i proposar-te que siguem una alternativa” per a aquest estiu, ja que tot indica que ens la faran grossa.

 

Proposta 1.

Donar 10€ a la iniciativa que estic impulsant crec que suposa un gran esforç per a tots aquells que no tenen els suficients recursos per a arribar a fi de mes. Si estàs en aquest grup, l’alternativa que et suggereixo és

  • Uneix-te a la comunitat ROC a ROC signant el teu suport per a rebre la butlletí setmanal,

  • Uneix-te al nostre compte d’Instagram,

  • Uneix-te el nostre compte de Twitter.

Aquestes tres alternatives són completament gratuïtes. Encara més, ens comprometem al fet que tingueu una recompensa única. Proveu-ho i llegeixo els vostres comentaris.

Si les coses et van bé, et convido a ser un dels mecenes d’aquesta iniciativa realitzant l’aportació mínima que et suposarà donar 0,027€/dia per a impulsar la iniciativa ROC a ROC cap a l’èxit i posar el primer ROC (la primera pedra).

 

Proposta 2.

La música ho és tot en aquesta vida. Eduard Fossas i Crea Multimèdia col·laboren de manera desinteressada amb la iniciativa ROC a ROC i podem utilitzar el single “Anem amb tot” en la nostra campanya. Crec que el títol de la cançó resumeix a la perfecció el que estem fent i impulsant des de zero, sense un gran pressupost darrere que et permeti ser aquí i allà i en tots els llocs alhora. Ja arribarem a creuar aquest toll, no trobes?

Podeu escoltar la cançó del grup musical Arte Final liderat per Edu Fossas en Spotify que ens donarà ritme en tot moment https://open.spotify.com/album/7kjqu8cdrgw2zyeebtmtlh

Aneu preparant les vostres cordes vocals i memoritzar la tornada.

 

Proposta 3.

ROC a ROC necessita tenir veu i vot en els mitjans unint a més de 100.000 ànimes, la qual cosa ens permetria estar més prop del nostre propòsit (és un exercici clar de matemàtica pura).

Si et preguntes, com ho farem? La resposta només depèn de tu. Si el boca a boca funciona, és hora de passar a l’acció i portar-ho a la pràctica.

Recorda que ROC a ROC llegit al revés és COR a COR, que en català adquireix un significat molt especial, de cor a cor.

Potser per aquest motiu t’has subscrit al nostre Butlletí, perquè et transmeti de tu a tu com podem fer que ROC a ROC sigui l’alternativa d’aquest estiu.

Ja va sent tard i és hora d’acomiadar-nos fins a la setmana vinent.

Però abans, recorda que tens un regal esperant-te. Tan sols has de registrar-te en la campanya “Suma’t al repte”.

Pots fer-ho en català aquí o en espanyol aquí.

Bon cap de setmana.

Llegeix les nostres noticies

Vols formar part de la llegenda?

Actualment tenim tres perfils oberts i actius. D’una banda, a LinkedIn tots els meus contactes ja coneixen la iniciativa, i si encara no la coneixen és qüestió de temps, que siguin notificats per missatge directe per a fer-los participis de la comunitat que estem generant. D’altra banda, tenim els comptes oficials de ROC a ROC en Twitter i en Instagram

Ser o no ser, l’etern dilema

ROC a ROC només serà viable si tots ens impliquem una mica més. Em refereixo a implicar-se econòmicament, només el just i el necessari que cadascun pugui o degui.
Donar, encara que sigui amb una contribució mínima de 10€, ens permetrà passar al següent nivell. I aquesta és la qüestió, com deia Hamlet, hem de ser capaces de portar ROC a ROC a l’èxit o al fracàs.

Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.