INVERSORES

 

INFORMACIÓN

La Campaña ROC en ROC dirigida a inversores pretende reunir al mayor número de personas con el fin de financiar la compra del Castell de Ribelles. La campaña de suscripción se podrá realizar desde 200€ hasta 2500€, y el beneficio que podrán obtener los suscriptores será un retorno hasta un 8% de la donación realizada. Si estás interesado en esta sección tienes toda la información para decidirte

 

¿Quieres invertir en ROCS milenarios?

Ahora es el momento. ROC en ROC te ofrece una oportunidad única de preservar tus ahorros invirtiendo en un proyecto de futuro. Cualquier persona puede financiar la transformación del Castell de Ribelles haciendo una contribución de capital desde 200€.

Necesitamos financiar la adquisición de este espacio singular para iniciar la recuperación de este patrimonio.

 

¿Por qué ahora?

Porque hasta ahora no teníamos la oportunidad de adquirirlo porque no estaba a la venta. La propiedad actual ya nos ha comunicado su intención de venderlo y por eso hacemos toda esta campaña. Para adquirirlo. Para restaurarlo. Para transformarlo. Y para que podamos abrirlo a la ciudadanía.

 

¿Qué me ofrece invertir en Rocs?

Necesitamos financiar un importe total de 1.200.000 €. Este importe se fraccionará en importes desde 200€ hasta 2.500€. Los inversores recibirán un retorno desde un 2% al 8% anual sobre el capital aportado en su aportación. El retorno del capital más intereses se prevé que sea a lo largo de cinco (5) años, tiempo suficiente para finalizar el proceso de presentación y concesión de las licencias de obras correspondientes, y finalización de las obras de transformación de los espacios, y el inicio de la comercialización.

Queremos inversores comprometidos con nuestro proyecto, y por eso queremos facilitar a todas las personas que lo deseen poder contribuir a esta operación de compraventa que nos permita iniciar la transformación del Castell de Ribelles.

Los inversores tendrán preferencia al suscribir futuras ampliaciones de capital de la sociedad gestora del proyecto. Con la ampliación de capital queremos preservar los ahorros de los pequeños inversores mediante la formalización de un aval del inmueble adquirido.

 

 

 

¿Cómo será el proceso de inversión?

La campaña para inversores tendrá el mismo proceso que una donación. La persona interesada tendrá la posibilidad de aportar un capital de forma única o puntual, o bien realizar aportaciones periódicas (mensuales, trimestrales, anuales) que constituirán el total del capital del préstamo realizado por el inversor y que deberá ser devuelto con intereses .

En el caso de las aportaciones periódicas, el inversor deberá realizar una primera aportación de la cuota que desee aportar. Las siguientes cuotas podrán ser domiciliadas en su cuenta corriente.

Las condiciones del préstamo estarán indicadas en la documentación legal que deberá suscribir el inversor para realizar la primera o la totalidad de la donación.

Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.