FAQ'S

Llegeix les preguntes més freqüents que ens feu arribar

Aquesta secció ha estat creada per abordar les consultes més habituals i proporcionar respostes clares i concises. Som conscients que moltes persones tenen dubtes similars i esperem que aquesta recopilació de preguntes i respostes us sigui d’utilitat.

Volem facilitar a tothom la seva participació a la campanya ROC a ROC.

  1. Persones físiques.
  • Les persones físiques majors de 18 anys podeu fer una aportació PUNTUAL PERIÒDICA o participar en el Programa de Mecenatge
    • Les aportacions periòdiques impliquen un compromís mensual, trimestral, o anual de la teva contribució. 
  1. Persones jurídiques i empreses.
  • Les persones jurídiques i les empreses poden escollir si fer una donació PUNTUAL o PERIÒDICA, o participar en el Programa de Patrocini i Mecenatge.

Gràcies a la teva aportació podrem posar el primer ROC per iniciar la transformació d’aquest espai mil·lenari.

Totes les contribucions obtingudes ens ajudaran a poder finançar les activitats que resultin de crear una comunitat en la qual els seus membres seran participes d’aquest repte i que culminarà en l’acte de posar la primera pedra marcant l’inici de l’activitat per transformar l’espai.

En primer lloc, comunicaríem el resultat de la campanya als nostres MECENES i PATRONS.

Tot seguit, els hi comunicariem les propostes més atractives per poder fer un acte de tancament de campanya on els impulsors podrem explicar que farem per obtenir l’objectiu previst.

No. La teva donació és voluntària i, per tant, si fas una aportació és perquè estàs compromès amb la nostra iniciativa i els seus valors associats.

Com a Mecenes d’aquesta campanya estem compromesos amb tu, i en conseqüència farem tot el que estigui a les nostres mans per assolir l’objectiu que pretenem.

Volem que ens acompanyeu en aquest repte de principi a fi.

I ara és el moment.

Per primera vegada, la Propietat ha posat en venda aquest majestuós espai mil·lenari.

Per tant, tenim una oportunitat única per fer realitat aquest repte que dona l’oportunitat a tothom de posar el seu ROC per ajudar-nos a completar la primera etapa del camí que hem de recórrer.

Com a impulsors de la campanya creiem que podem aconseguir-ho amb el vostre suport tot esperant que sigueu conscients com ho som nosaltres, de que haurem de posar tot l’esforç i la dedicació compartint el repte amb tothom per aconseguir-ho

Durant totes les etapes podrem recollir els vostres suggeriments i opinions que enfortiran l’essència del projecte que serà tan vostre com nostre.

Les persones FÍSIQUES que facin els donatius a la campanya ROC a ROC podran deduir-se els percentatges següents:

  • Els primers 150€: 85% de deducció
  • A partir dels 150€: 40% de deducció

Les persones JURÍDIQUES que facin donatius a la campanya ROC a ROC podran deduir-se els percentatges següents de l’Impost de Societats:

  • Com a entitat, podràs deduir el 40% de l’aportació que hagis fet a la campanya.
  • En el cas que la teva contribució com a entitat hagi estat constant en els dos darrers anys, podràs deduir de l’Impost sobre Societats el 45% de l’aportació que hagis fet a la campanya a partir del tercer any.

L’obtenció del Certificat de Donació es facilita de forma automatitzada i el rebràs una vegada feta la teva donació. No t’has de preocupar de demanar-lo. En qualsevol cas, posem a la teva disposició el nostre correu electrònic hola@rocaroc.cat o el formulari que trobaràs a la nostra pàgina web per fer-nos arribar qualsevol incidència.

Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.