FAQ'S

Lee las preguntas más frecuentes que nos hacéis llegar

Esta sección ha sido creada para abordar las consultas más habituales y proporcionar respuestas claras y concisas. Somos conscientes que muchas personas tienen dudas similares y esperemos que esta recopilación de preguntas y respuestas os sea de utilidad.

Queremos facilitar a todo el mundo su participación en la campaña ROC en ROC.

Personas físicas.
Las personas físicas mayores de 18 años pueden realizar una aportación PUNTUAL o PERIÓDICA o participar en el Programa de Mecenazgo
Las aportaciones periódicas implican un compromiso mensual, trimestral o anual de tu contribución.
Personas jurídicas y empresas.
Las personas jurídicas y las empresas pueden elegir si realizar una donación PUNTUAL o PERIÓDICA, o participar en el Programa de Patrocinio y Mecenazgo.

Gracias a tu aportación, podremos poner el primer ROC para iniciar la transformación de este espacio milenario.

Todas las contribuciones obtenidas nos ayudarán a poder financiar las actividades que resulten de crear una comunidad en la que sus miembros serán participas de este reto y que culminará en el acto de poner la primera piedra marcando el inicio de la actividad para transformar el espacio.

En primer lugar, comunicaríamos el resultado de la campaña a nuestros MECENAS y PATRONES.

A continuación, les comunicaríamos las propuestas más atractivas para poder realizar un acto de cierre de campaña donde los impulsores podremos explicar que haremos para obtener el objetivo previsto.

No. Tu donación es voluntaria y, por tanto, si haces una aportación es porque estás comprometido con nuestra iniciativa y sus valores asociados.

Como Mecenas de esta campaña estamos comprometidos contigo, y en consecuencia haremos todo lo que esté en nuestras manos para alcanzar el objetivo que pretendemos.

Queremos que nos acompañen en este reto de principio a fin.

Y ahora es el momento.

Por primera vez, la Propiedad ha puesto a la venta este majestuoso espacio milenario.

Por tanto, tenemos una oportunidad única para hacer realidad este reto que da la oportunidad a todo el mundo de poner su ROC para ayudarnos a completar la primera etapa del camino que debemos recorrer.

Como impulsores de la campaña creemos que podemos conseguirlo con su apoyo en espera de que sea consciente de cómo lo somos nosotros, de que tendremos que poner todo el esfuerzo y la dedicación compartiendo el reto con todo el mundo para conseguirlo

Durante todas las etapas podremos recoger sus sugerencias y opiniones que fortalecerán la esencia del proyecto que será tan suyo como nuestro.

Las personas FÍSICAS que hagan los donativos en la campaña ROC a ROC podrán deducirse los siguientes porcentajes:

Los primeros 150€: 85% de deducción
A partir de los 150€: 40% de deducción

Las personas JURÍDICAS que hagan donativos a la campaña ROC a ROC podrán deducirse los siguientes porcentajes del Impuesto de Sociedades:

Como entidad, podrás deducir el 40% de la aportación que hayas realizado en la campaña.
En caso de que tu contribución como entidad haya sido constante en los dos últimos años, podrás deducir del Impuesto sobre Sociedades el 45% de la aportación que hayas hecho a la campaña a partir del tercer año.

La obtención del Certificado de Donación se facilita de forma automatizada y lo recibirás una vez hecha tu donación. No tienes que preocuparte de pedirlo. En cualquier caso, ponemos a tu disposición nuestro e-mail hola@rocaroc.cat o el formulario que encontrarás en nuestra página web para hacernos llegar cualquier incidencia.

Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.