BENVINGUTS AL PROGRAMA PUR

Posa un ROC

Si tens una empresa o actues com a persona jurídica, posem a la teva disposició el Programa PUR “Posa un ROC”, un Programa de Patrocini i Mecenatge on podràs fer les teves aportacions i rebre beneficis per a la teva empresa.

Si vols conèixer els detalls del  Programa PUR “Posa un ROC”, i com podem personalitzar-lo per a la teva empresa, marca o negoci, emplena el formulari i ens posarem en contacte per explorar la nostra futura col·laboració.

També t’oferim participar en el Programa de Mecenatge fent una DONACIÓ ÚNICA  o  PERIÒDICA, i així ens ajudaràs a  reconstruir les zones més afectades d’aquest espai mil·lenari.

Tipus de contribucions per a empreses

Programa de Patrocini

Hem creat un Programa de Patrocini obert a la participació de tota mena d’empreses amb la finalitat d’atorgar un espai i unes contrapartides úniques, exclusives, i tangibles respecte a la rendibilitat de la inversió realitzada.

El Programa de Patrocini incorpora tres categories:

 • Categoria 1. Inclou la figura dels Patrocinadors i que en funció del grau de compromís estaran presents en la comunicació i els esdeveniments que s’organitzin per difondre les campanyes de  ROC a ROC.

 

 • Categoria 2. Hem disposat de tres nivells de participació perque les empreses puguin donar el millor de si: Espònsor Tècnic, Espònsor Oficial, i Media Partner.

 

 • Categoria 3. Facilitem la participació d’empreses i comerços que volen tenir una visibilitat de les seves marques o negocis més enllà del període d’execució de la campanya.

 

Si vols conèixer els beneficis que pot aportar a la teva empresa el Programa de Patrocini fes click en el botó “POSA UN ROC” o deixa les teves dades de contacte. Ho pots fer enviant-nos un correu electrònic fent ús d’aquest enllaç 

Programa de mecenatge

El Programa de Mecenatge té la finalitat de facilitar a les empreses la seva participació en la recuperació, transformació, conservació, i millora d’un espai mil·lenari catalogat per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Si la teva aportació és mensual, els imports es destinaran a recuperar i mantenir aquestes tres zones:

 • L’església de Santa Maria de Ribelles i el Panteó dels Barons
 • El Jardí
 • Les Muralles

 

Si la teva aportació és trimestral, els imports es destinaran a recuperar aquestes tres zones:

 • Torre de l’Homenatge
 • La plaça d’Armes
 • Crear noves infraestructures per promoure la cultura i els esdeveniments gastronòmics

 

Si la teva aportació es anual,  els imports es destinaran a recuperar les zones per gaudir d’una experiència inoblidable:

 • Castell Vell (segle X),
 • les Casetes de l’Abadia (segle XV),
 • Castell Nou (segle XIX).

faq's

Hem distribuït nou (9) espais amb consonància a la llegenda associada al propi castell. Segons la teva contribució econòmica (puntual o periòdica) podràs escollir un dels nou espais que volem transformar.

Amb les aportacions PUNTUALS ajudaràs a que puguem posar uns quants rocs, unes bigues, unes finestres o unes portes, elements essencials per distribuir l’espai i tancar-lo adequadament perquè no passi el que tenim ara: un espai en estat ruïnós per falta de manteniment e inversions.

Amb les aportacions PERIÒDIQUES posarem el teu nom a l’entrada de l’ espai  que tu hagis escollit destinar el teu mecenatge perquè tothom recordi qui va fer possible aquesta gesta.

Si la teva aportació és mensual es destinaran els imports a recuperar i mantenir aquestes tres zones:

 • L’església de Santa Maria de Ribelles i el Panteó dels Barons,
 • El Jardí,
 • Les Muralles

Si la teva aportació és trimestral es destinaran els imports a recuperar aquestes tres zones:

 • Torre de l’Homenatge,
 • La Plaça d’Armes,
 • Les noves infraestructures per promoure la cultura i els esdeveniments gastronòmics

Si la teva aportació es anual es destinaran els imports a recuperar aquestes tres zones:

 • Castell Vell (segle X),
 • les Casetes de l’Abadia (segle XV),
 • Castell Nou (segle XIX).

Per facilitar aquesta participació a tot tipus d’empreses, independentment del seu tamany o sector en el que operen, hem disposat un Programa de Mecenatge que permet les següents activacions:

 • Fer possible donacions puntuals que rebran com a contrapartida poder assistir a una Gala Benèfica en base a la quantitat satisfeta.
 • Contribuir de forma periòdica facilitant el finançament de les obres de restauració, transformació, manteniment i millora del conjunt arquitectònic.
 • Exercir diverses formes de patrocini i esponsorització de tot o de certes zones del conjunt arquitectònic que permeti posar a disposició de la ciutadania un ús públic y no privatiu, oferint serveis per promoure la cultura i el turisme de qualitat.

 

Així, doncs, les empreses podran participar escollint una de les tres formes que proposem per assolir el repte d’una transformació liderada per el conjunt de la societat.

El Programa de Mecenatge aportarà a les empreses participants les següents avantatges i beneficis:

 • Exclusivitat
 • Vinculació a valors que generen beneficis a la societat
 • Reforçar la imatge de marca social de la empresa com a referent de la conservació del patrimoni cultural
 • Notorietat i prestigi
 • Visibilitat Global (Local, Nacional; Internacional)
 • Retorns econòmics (Publicitat, comunicació, augment d’impactes en la venta de productes i serveis – base de dades qualificada)
 • Activacions d’esdeveniments participatius i/o solidaris

El Castell de Ribelles constitueix un conjunt arquitectònic únic en el nostre territori, que agrupa els següents espais:

 1. El Castell Vell. És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.
 2. El Castell Nou. És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.
 3. Església de Santa Maria de Ribelles. Mostra del preromànic i romànic es té constància de que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Segueix sent la zona més ben conservada, gracies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referencia a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com son El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien realitzar-se nous usos relacionats amb la cultura.
 4. Torre del Homenatge. És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilometres de distancia i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble del inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través de una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.
 5. Plaça d’Armes. Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.
 6. Jardí. És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.
 7. El castell te dues zones murallades. Una primera muralla que rodeja l’interior del castell i el tanca totalment, i una segona muralla que tanca l’espai que ocupaven les Casetes de l’Abadia. Encara que el seu estat de conservació és millorable i s’haurien de reforçar la prevenció de riscos amb murs de contenció per evitar enfonsaments produïts per les pluges, glaçades, i nevades durant l’hivern.
 8. Casetes de l’Abadia. És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.
 9. El Panteó. Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte. És un espai ideal per fer-hi algunes celebracions o esdeveniments relacionats amb Halloween o per fer gravacions audiovisuals de series o pel·lícules.

 

Cada un d’aquest espais configuren un excel·lent motor per desenvolupar un Programa de Mecenatge Cultural que faci possible que les empreses col·laborin en la seva rehabilitació, transformació i manteniment.

L’activació del patrocini permet fer ús d’aquest espais per a diferents esdeveniments que seran la base per la recuperació d’aquest espai singular i posar-lo a disposició de la ciutadania per gaudir-lo després de segles d’estar tancat amb un ús privatiu de la propietat.

El Programa de Mecenatge “ROC a ROC” distribueix la participació de les empreses en tres (3) categories: Patrocinadors, Sponsors, i Empreses Col·laboradores

Patrocinadors

 • A les empreses que ocupin aquest espai podran obtenir un grau d’exclusivitat per la seva vinculació a tot el conjunt arquitectònic, a la vinculació a la llegenda, o la vinculació als valors que flueixen de la iniciativa.
 • La imatge de marca que obtindran les empreses patrocinadores d’aquest mecenatge cultural les col·loquen com a referents de la societat per la seva implicació en la conservació i millora d’un patrimoni que ens afecta a tots. No podem obviar la història d’aquest espai mil·lenari.
 • Oferim a les empreses una visibilitat global que està relacionada amb els efectes positius que els mitjans de comunicació (televisió, premsa, radio, xarxes socials) poden oferir al fer una difusió i ressò de la iniciativa i dels diferents esdeveniments que al llarg del període de col·laboració podrem desenvolupar.
 • El retorn que podem oferir a les empreses participants es poden quantificar a través de la notorietat, el prestigi, i l’impacte econòmic que aquesta iniciativa desenvoluparà més enllà de la captació de fons, oferint la possibilitat d’aplicar el Naming en algunes activitats i esdeveniments.
 • Els patrocinadors tindran la possibilitat de fer les corresponents activacions del patrocini en tots els esdeveniments que progressivament s’aniran produint per aconseguir l’objectiu principal de posar a disposició de la ciutadania una de les icones del nostre territori i de la nostre història.

 

Sponsors

 • Les empreses podran optar a fer ús d’aquesta categoria que facilitarà la seva participació en la contribució tècnica (Sponsor Tècnic) , en base a la seva contribució social (Sponsor Local, Nacional, o Internacional), i la contribució mediàtica per difondre la iniciativa (Media Partner)
 • La incorporació d’empreses en que donin suport tècnic, social i mediàtic permetran desenvolupar les corresponents activitats o esdeveniments benèfics, actes culturals i activitats en els diferents espais del conjunt arquitectònic.

 

Empreses Col·laboradores

 • Les empreses podran realitzar la seva contribució de forma periòdica contribuint entre tots a facilitar la seva participació en el Programa de Mecenatge.
 • Per a les empreses petites i comerços locals poder participar en aquest Mecenatge suposarà tenir presencia dins la nostre societat donant suport al desenvolupament del territori i contribuir a la realització de programes socials que tinguin com a finalitat aturar el constant goteig de despoblament que sofreixen pobles petits com el de Ribelles
Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.