ALTRES FORMES DE COL·LABORAR

Descobreix altres opcions per col·laborar i fer possible el nostre repte

T’oferim diferents formes de participar i contribuir en el repte que suposa ROC a ROC. Des de participar en un Programa de Mecenatge fins a un procés d’inversió immobiliaria. La teva participació ens facilitaria molt posar el primer ROC i iniciar el procés de rehabilitació i transformació d’aquest espai tan singular.

Participant en el Programa de Mecenatge podràs fer que l’aspecte extern del castell tingui una nova imatge.

Entrar i comprar a la nostra botiga en línea adquirint els productes que posem a la teva disposició,  pot ser una molt bona opció també per col·laborar i fer la teva primera aportació. Sempre hi ha un regal que has de comprar per algú que tens al cor, com estan fets els nostres productes. Converteix-te en el nostre primer ambaixador.

També t’oferim implicar-te una mica més en un procés d’inversió immobiliaria en el que una petita part dels teus estalvis poden tenir una rendibilitat superior al que pots trobar en el mercat financer tradicional, principalment,  perque volem que tothom pugui ser partícep d’aquest repte. Volem socialitzar les inversions en aquest tipus d’espais singulars que per el seu estat moltes vegades queden oblidats o fora de joc en les plataformes immobiliaries de financiació col·lectiva.

Tu decideixes quina és la teva forma de personalitzar el teu ROC.

MECENATGE

Dona’ns l’impuls per afrontar la rehabilitació de cada una de les zones més malmeses del Castell. Podràs personalitzar les teves aportacions posant ROCS, BIGUES,  FINESTRES o PORTES.


VULL SER MECENES

BOTIGA

A la botiga COR a COR, que és ROC a ROC a la inversa, t’oferirem productes amb un segell exclusiu. Molt aviat podràs gaudir d’experiències úniques i inoblidable.

Podràs fer la teva reserva d’articles que venen ja amb un 10% de descompte. Podràs fer un regal especial comprant els productes de la nostra botiga perquè les teves compres fan possible la recuperació i la transformació d’aquest espai mil·lenari que volem posar al teu servei.


ANAR A LA BOTIGA

INVERSIÓ

Les inversions immobiliàries mai han estat tant a l’abast teu com la proposta que et fa la nostra iniciativa.

T’oferim l’oportunitat de participar en la compra d’aquest espai singular i mil·lenari.

Qualsevol persona podrà participar al finançament per l’adquisició del castell del nostre poble i treure’n un rendiment del capital aportat. Podràs fer una contribució de capital de 200€ fins a 2.500€ i obtenir un rendiment del capital que pot arribar fins a un 8% anual. Ara, ja pots invertir en ROCS.


INVERTIR EN ROCS

Roc a roc

Panteó

Està integrat dins el cementiri municipal dels veïns de Ribelles, Hi reposen les restes del Barons de la família Bofarull (tres generacions). Les cendres de l’últim Baró, Pedro Llabrés, també descansen en aquest recinte.

Roc a roc

Torre de l'Homenatge

És l’element més visible del Castell Vell que el fa més visible a quilòmetres de distància i li dona el toc diferencial en el conjunt arquitectònic. En el seu punt més alt i trobem un campanar amb dues campanes que durant molts anys havien avisat al poble de l’inici de la processió religiosa. Aquest campanar va ser afegit amb la finalitat d’amagar la funció de les fortificacions militars que tenien en la vigilància del territori una de les funcions bàsiques en l’època feudal. El seu estat de conservació és acceptable i es pot arribar a través d’una estructura metàl·lica de ferro que fa anys va substituir l’original escala de pedra.

Església de Santa Maria de Ribelles

Mostra del preromànic i romànic es té constància que forma part del conjunt arquitectònic des del segle XV. Continua sent la zona més ben conservada, gràcies en part, per la intervenció del poble en el seu manteniment especialment en el que fa referència a la seva teulada. Avui en dia, només s’obre aquest espai durant dies molt concrets per celebrar misses esporàdiques en dates arrelades en el calendari com són El Roser, Sant Isidre, la festa major de Ribelles o la Setmana Santa. El seu estat de conservació és bo i podrien fer-se nous usos relacionats amb la cultura.

Roc a roc

Cultura i Oci

Aquest espai és una àrea única dins d’un castell mil·lenari, on les persones podran enriquir-se amb cultura i gaudir de diverses activitats de lleure. És un lloc encantador i inspirador que ofereix una oportunitat especial per aprofundir en la història i l’art. Aquí, els visitants podran explorar exposicions, assistir a representacions teatrals, participar en tallers creatius i gaudir de concerts i altres esdeveniments culturals. És un lloc màgic on la gent pot connectar amb el passat i experimentar moments inoblidables d’oci i aprenentatge. Vine i descobreix aquest espai excepcional dins del castell, on la cultura i l’entreteniment es converteixen en una experiència fascinant per a tothom.

Roc a roc

Jardí

És la part més romàntica del castell que el rodeja en el 50% del seu perímetre, tot formant una “L” que comunica el castell nou i la sortida a través de una de les torres i les quadres. El seu estat es acceptable i només faria falta dedicar-li uns treballs de neteja per fer-lo usable per a qualsevol activitat cultural o gastronòmica.

Roc a roc

Plaça d'Armes

Configura un espai ideal per a celebracions donada la seva amplitud. Linda amb la muralla interior del castell i ofereix unes vistes increïbles a tota la Vall del Llobregós. Els rocs d’aquesta muralla situats en front de les quadres i cavalleries s’han de reubicar totalment al seu origen donat que el pas del temps ha fet que s’hagi esllavissat totalment. La recuperació de les quadres suposaria un punt d’inflexió per iniciar les activitats d’hostaleria i donar servei a esdeveniments en el interior de la Plaça d’Armes i del Jardí.

Roc a roc

Casetes de l’Abadia

És un espai en forma de “L” que rodeja el castell per la seva cara sud-est. Forma part del conjunt ja que s’hi ubicava la residencia del Abad, Actualment només hi ha restes del pas de l’historia que pretenem recuperar per aconseguir repoblar el nostre poble ja sigui amb futures edificacions d’ús turístic o residencial que podria incloure una residencia geriàtrica donat l’envelliment de la població.

Roc a roc

Castell nou

És la zona més moderna amb poc més de cent anys d’història i la més malmesa. El saqueig sofert durant la guerra civil espanyola en la retirada del exercit republicà i la falta de inversió privada i publica des del final d’aquest esdeveniment bèl·lic han abocat a la propietat a tancar el conjunt arquitectònic. El seu estat es ruïnós.

Roc a roc

Castell vell

És la zona més antiga que llinda amb el jardí, l’església, la Plaça d’Armes, i el Castell Nou (construït en el segle XIX). El seu estat és ruïnós.